SOMMARLÄGER MED TAI CHI & QI GONG 2021

HELGKURS, VECKOKURS OCH AVANCERAD HELGKURS

Svenska Tai Chi Chuan Institutet inbjuder till Tai Chi & Qi Gong sommarläger. Kursen hålls på Äspögården på Skånes sydkust vid Smygehamn. Det lugna och avskilda läget gör detta till en retreat i en vacker miljö, med ett bra boende och god mat.

Sommarlägret har tre delar, första helgen som är öppen för alla med lite erfarenhet, sedan kan man delta hela veckan fram till och med torsdagen och så en avancerad helgkurs öppen för de som varit med under hela veckan.

HELGKURS 16/7-18/7: Denna del av kursen är öppen alla elever, både för de som gått våra nybörjarkurser och för de med längre erfarenhet. Kursavgiften för helgkursen är 3650 kr inklusive kost och logi (2- och 3-bäddsrum med dusch o. toalett).

HELA VECKAN 16/7-22/7: Denna del av kursen är öppen för de som gått fortsättningskurserna, eller har motsvarande erfarenhet av Tai Chi från andra skolor. Om du tvekar om har tillräcklig erfarenhet för att kunna delta hela veckan så kontakta Klas först. Kursavgiften för hela veckan är 5750 kr inklusive kost och logi (2- och 3-bäddsrum).

PROGRAM: Vi arbetar med Tai Chi-formen, med partnerövningar och tillämpningar, och med grundövningar, Qi Gong och meditation på ett sådant sätt att de förstärker varandra. Beroende på din erfarenhetsnvå kan vi också arbeta med andra Tai Chi-former, som Tai Chi-svärd, -sabel, snabb Tai Chi och Tung-stil Tai Chi. Det hålls två organiserade lektionspass om dagen, plus en fri eftermiddagsträning. Lärare finns till hands under eftermiddagen för råd och hjälp med den fria träningen.

AVANCERAD HELGKURS 16/7-25/7: Denna del av kursen är öppen för de som deltagit i veckokursen och den är anpassad för de som lärt någon av vapenformerna, svärd och sabel. Kursavgiften för hela programmet (26/6-5/7) är 7650 kr inklusive kost och logi (2- och 3-bäddsrum).

PROGRAM: Vi arbetar med Tung-stil Tai Chi, dess tillämpningar och med den tillhörande Dui Lian / partnerformen. Vi jobbar också med Tai Chi's vapen-former utifrån var och ens erfarenheter, där vi går lite djupare i dessa och gör tillämpningar med partnerövningar av positioner från formerna, detta för att utveckla förmågan till att använda intention (Yi) när man gör formerna. Vi gör även andra övningar beroende på deltagarnas erfarenhet, som Kai He, den gamla Wu-stilen. Partnerövningar som San Bu/Tre steg, Da Lu/Fyra Hörn och Yang-stil Dui Lian gör vi också under denna helgkurs. På det hela taget en helg med fördjupning av de övningar som ibland inte får så mycket plats. Här finns också utrymme för en del individualisering av undervisningen i en relativt liten grupp.

ANMÄLAN: Skicka din anmälan till Klas Larsson klas@taichi.nu och sedan (efter bekräftelse) betala in anmälningsavgiften (900 kr) till Svenska Tai Chi Chuan Institutets Plusgiro 415 29 09-0. Anmälningsavgiften dras av ifrån slutbetalningen. Anmälan bör göras så snart som möjligt då antalet rum sätter en gräns för hur många vi kan vara.

INFORMATION: Har du några frågor maila info@taichi.nu

LÄRARE är Klas Larsson som har mer än 35 års erfarenhet av att undervisa Tai Chi Chuan och Qi Gong och han startade Svenska Tai Chi Chuan Institutet 1988. Han är elev till en av världens främsta Tai Chi-mästare, Tung Kai Ying, och följer dennes undervisning sedan 1984. Klas Larsson har stor erfarenhet av att undervisa all slags grupper och på alla nivåer, såväl erfarna och avancerade som nybörjare. Han har även utbildning i kinesisk medicin och har studerat det kinesiska språket och kulturen.