SOMMARLÄGER MED TAI CHI & QI GONG 2017

HELGKURS, VECKOKURS OCH AVANCERAD HELGKURS

Svenska Tai Chi Chuan Institutet inbjuder till Tai Chi & Qi Gong sommarläger. Kursen hålls på Äspögården på Skånes sydkust vid Smygehamn. Det lugna och avskilda läget gör detta till en retreat i en vacker miljö, med ett bra boende och god mat.

Sommarlägret har tre delar, första helgen som är öppen för alla med lite erfarenhet, sedan kan man delta hela veckan fram till och med torsdagen och så en avancerad helgkurs öppen för de som varit med under hela veckan.

HELGKURS 30/6-2/7: Denna del av kursen är öppen alla elever, både för de som gått våra nybörjarkurser och för de med längre erfarenhet. Kursavgiften för helgkursen är 3450 kr inklusive kost och logi (2- och 3-bäddsrum med dusch o. toalett).

HELA VECKAN 30/6-6/7: Denna del av kursen är öppen för de som gått fortsättningskurserna, eller har motsvarande erfarenhet av Tai Chi från andra skolor. Om du tvekar om har erfarenht så att du kan delta hela veckan kontakta Klas. Kursavgiften för hela veckan är 5400 kr inklusive kost och logi (2- och 3-bäddsrum).

PROGRAM: Vi arbetar med Tai Chi-formen, med partnerövningar och tillämpningar, och med Qi Gong och meditation på ett sådant sätt att de förstärker varandra. Beroende på din erfarenhetsnvå kan vi också arbeta med andra Tai Chi-former, som Tai Chi-svärd, -sabel, snabb Tai Chi och Tung-stil Tai Chi. Det hålls två organiserade lektionspass om dagen. Lärare finns till hands under eftermiddagen för råd och hjälp med den fria träningen.

AVANCERAD HELGKURS 30/6-9/7: Denna del av kursen är öppen för de som deltagit i veckokursen och den är anpassad för de som lärt någon av vapenformerna, svärd och sabel. Kursavgiften för hela programmet med tio dagar är 7250 kr inklusive kost och logi (2- och 3-bäddsrum).

PROGRAM: Vi arbetar med Tung-stil Tai Chi, dess tillämpningar och med den tillhörande Dui Lian – partnerformen. Vi jobbar också med Tai Chi's vapen-former utifrån var och ens erfarenheter, där vi går lite djupare i dessa och gör tillämpningar med partnerövningar med positioner från formerna för att utveckla förmågan till att använda intention (Yi) när man gör dem. Vi gör även andra övningar beroende på deltagarnas erfarenhet, som Kai He, den gamla Wu-stilen. Partnerövningar som San Bu/Tre steg, Da Lu/Fyra Hörn och Yang Dui Lian gör vi också här. På det hela taget en helg för fördjupning i de övningar som ibland inte får så mycket plats, men som det ofta finns önskemål om. Kom gärna med förslag också, jag tar utgångspunkt i era behov av utveckling och fördjupning, och här finns utrymme för en del individualisering av undervisningen i en relativt liten grupp.

ANMÄLAN: Skicka din anmälan till Klas Larsson klas@taichi.nu och sedan (efter bekräftelse) betala in anmälningsavgiften (900 kr) till Svenska Tai Chi Chuan Institutets postgiro 415 29 09-0. Anmälningsavgiften dras av ifrån slutbetalningen. Anmälan bör göras så snart som möjligt.

INFORMATION: Har du några frågor maila info@taichi.nu eller ring Klas Larsson på 040/97 79 89.

LÄRARE är Klas Larsson som har mer än 30 års erfarenhet av Tai Chi Chuan och Qi Gong började undervisa 1984 och startade Svenska Tai Chi Chuan Institutet 1988. Han är elev till en av världens främsta Tai Chi-mästare, Tung Kai Ying, och följer dennes undervisning sedan 1984. Klas Larsson har stor erfarenhet av att undervisa all slags grupper och på alla nivåer, såväl erfarna och avancerade som nybörjare och har undervisat professionellt i mer än 25 år. Han har utbildning i kinesisk medicin och i kinesiska språket, förutom långvariga studier av Tai Chi Chuan och Qi Gong och djupgående kunskap om dess olika aspekter, som omfattar hälsa, meditation, filosofi och kampkonst.